Trodnevna „Nacionalna biciklistička konferencija“ održat će se u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske u Varaždinu od 14. do 16. rujna 2022. godine, kao dio završnih aktivnosti EU projekta „DANUBE CYCLE PLANS (DCP Projekt) – politike, planovi i promocija za veći broj ljudi koji bicikliraju u dunavskoj regiji“.

DCP Projekt financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF), u okviru kojega se razmjenjuju najbolje prakse devet država članica, među koje spada i organizacija Konferencije, koja za cilj ima predstaviti rezultate DCP Projekta kroz prezentaciju „Nacionalnog plana razvoja biciklističkog prometa u Republici Hrvatskoj“.

Programom Konferencije sudionicima će se predstaviti dostignuća u okviru DCP Projekta i UNECE PEP Programa i rezultate provedbe Preporuka bečke deklaracije o biciklizmu, u svrhu promicanja dugoročnog razvoja biciklističkog prometa u Hrvatskoj, kao dijela projektnih aktivnosti, čime Hrvatska ulazi među države koje sustavno i strateški promišljaju razvoj biciklističkog prometa.

Konferencija će okupiti 150 sudionika ispred ministarstava, lokalnih i regionalnih samouprava, akademske zajednice, nadležnih tijela državne uprave, povezanih institucija i organizacija te brojnih drugih dionika u području biciklizma i njegovog razvoja na institucionalnoj, infrastrukturnoj i zakonodavnoj razini.

Sudionicima Konferencije, koja se po prvi puta organizira, ponudit će se brojne zanimljivosti i korisne informacije u okviru sadržajnih predavanja i tematski osmišljenih radionica, što je ujedno idealna prigoda za razmjenu znanja i iskustava dosadašnje suradnje među svim najvažnijim dionicima biciklističkog prometa, iz redova država članica Projekta, odnosno, Austrije, Češke, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

PRIJAVA

– za sudjelovanje na “Nacionalnoj biciklističkoj konferenciji 2022” možete se prijaviti putem e-adrese: tibor.lehotkai@mmpi.hr