TISPOL, Europska mreža prometne policije, zalaže se za smanjenje smrtnosti, ozljeda i zločina na europskim cestama. Nastoji se utjecati na smanjenje broja žrtava i pridonijeti sigurnosti na cestama. Sjedište TISPOL-a je u Ujedinjenom Kraljevstvu, a djeluju i na širem području Europe.
Konferencija TISPOL 2018 predviđena je kao multidisciplinarni događaj koji kombinira znanja i iskustva (know-how) policijskog upravljanja cestama i najnovijih istraživanja i razvoja iz drugih sektora, poput obrazovanja, inženjerstva, zdravlja i sigurnosti, tehnologije i javnog zdravstva.
Održavanje konferencije najavljeno je za 9. i 10. listopada 2018. godine u Radisson Blu hotelu u zračnoj luci Manchester. Više informacija o registraciji sudionika konferencije pogledajte ovdje.
TIPSOL je također 2016. godine pokrenuo projekt EDWARD (European Day Without A Road Death), a cilj mu je Dan bez smrtnih slučajeva na cestama Europe, s dugoročnim ciljem fokusiranja javnosti na postizanje značajnog i kontinuiranog smanjenja smrti i ozbiljnih ozljeda na cestama širom svijeta. Od tada se Dan obilježava svake godine 19. rujna, pa će tako biti i ove 2018. godine. Projekt podržavaju vozači diljem europskog kontinenta, uz podršku vrlo velikodušnih javnih i privatnih partnera. Pridružite se i Vi i dajte podršku ovom hvale vrijednom projektu ovdje.