U Ministarstvu turizma u četvrtak, 19. prosinca 2019., održan još jedan sastanak međuresorne grupe za razvoj cikloturizma na kojem su se razmatrale mogućnosti daljnjeg razvoja cikloturizma temeljem uspostave biciklističkih ruta.

Na dnevnom redu našle su se razne teme. Vezano za prošla događanja i održane sastanke nastaviti će se kontinuitet oko uspostave biciklističke rute Zaprešić Zabok uz suradnju i pomoć HŽ Infrastrukture i Hrvatskih voda. Predstavnici dvije susjedne županije, Zagrebačke i Krapinsko zagorske u sjedištu turističke zajednice zagrebačke županije na sastanku održanom 18. prosinca, načelno su se usuglasili oko budućeg projekta koji će osnažiti ukupnu turističku ponudu, povezati Zagreb s Hrvatskim Zagorjem i omogućiti prijevoz i migracije stanovništva biciklom bilo na dnevnoj bazi ili vikendom u smislu rekreacije.

Razgovaralo se o planu izgradnje i rekonstrukcije Hrvatskih cesta s perspektive biciklističke infrastrukture i dionicama koje je potrebno unaprijediti za siguran biciklistički promet.

Prezentirana je ideja članova Koordinacijskog tijela oko uspostave nove biciklističke rute Karoline – Državne glavne biciklističke rute – D6 kojom bi se povezali Zagreb i Rijeka u godini kada Hrvatska započinje s predsjedanjem Europskom Unijom, a Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture.

Podatci Hrvatske ceste

Biciklistička ruta Karolina prijedlog