Dravska-biciklisticka-ruta-projektU petak 20. listopada 2017. godine slovenski projekt “Dravske biciklističke rute” predstavljen je članovima Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma Hrvatske, predstavnicima Međimurske i Varaždinske  županije, te Grada Varaždina u Mariboru.

Potrebno je samo slijediti dobru praksu susjeda i preuzeti iskustva u vođenju biciklističke rute uz rijeku Dravu. Baš kao što to namjerava Slovenija u pogledu Dravske biciklističke rute preuzeti i nastaviti na primjeru austrijskih susjeda i naša je želja da se Dravska biciklistička ruta nastavi Međimurskom, Varaždinskom, Koprivničko-križevačkom, Virovitičko-podravskom do Osječk- baranjske županije i ušća Drave u Dunav kod Aljmaša.

Slovenski projekt Dravske biciklističke rute predstavio je g. Uroš Rozman predstavnik RRA Koroška, kroz svoj magistarski rad (za koji je dobio prestižnu Prešernovu nagradu) članovima Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma Hrvatske, predstavnicima Međimurske i Varaždinske  županije, te Grada Varaždina u Mariboru.

Predstavljeni projekt g. Rozman velikodušno je obećao prezentirati na sljedećem sastanku Koordinacijskog tijela za razvoj Cikloturizma, kada se planira pozvati županijske predstavnike.

Također na sastanku je predstavljen Drava Festival – festival doživljaja, odnosno turističke ponude na i uz rijeku Dravu u Sloveniji.

U nastavku pogledajte nekoliko zanimljivih linkova od kojih posebno preporučamo intervju s gospodinom Pacom Wrolich, voditeljem proizvoda cikloturizam u Austriji, snimljen ljeta 2016. Također i animaciju trase cijele Dravske biciklističke rute kroz Sloveniju od Dravograda do Središća ob Dravi, a za kraj ostavite nadasve zanimljiv i privlačan promo video o “Drava festivalu” s lokacijama i atrakcijama koje isti obuhvaća u Sloveniji. Uživajte i primjenite neke ideje i iskustva dobre prakse susjednih zemalja!!!