Prototip bicikla – trokolice za prijevoz osoba u invalidskim kolicima predstavili su osječki filantropi Lege za djecu superjunake. Riječ je o projektu koji je ostvaren u suradnji s Udrugom ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata „Hrvatski dragovoljac“, sredstvima odobrenim kroz Javni natječaj osječkoga Vodovoda za prijavu prijedloga, projekata/programa i financijskih potreba, putem sponzorstva, ili donacija.

Kako su pojasnili osječki filantropi, riječ je o klasičnom biciklu kojem je odsječen prednji dio i umjesto njega napravljen dio na koji se mogu navesti invalidska kolica.
-Morali smo voditi računa o učvršćenju kolica i onih koji sjede u njima – taj sigurnosni aspekt bio je dosta veliki problem. Pomogao nam je gospodin Barač i tvrtka Ricardo, koji imaju bezbrojne kreativne ideje i iskustvo u metalskim radovima. Za ovaj smo bicikl koristili klasični prijenos „mountain bikea“ koji omogućava penjanje na brdo pa na našim ravnim stazama ne bi trebao biti problem. – potvrdio je Mirko Vukotić dodajući da su trokolicu opremili i svom potrebnom signalizacijom koju mora imati svaki bicikl u prometu.

Financijskom potporom Vodovoda ostvaren je prvi korak, a prototip trokolice otvara vrata i novim mogućnostima. Uz potporu Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Osijeka, omogućit će povećanje mobilnosti te podizanje razine socijalne uključenosti djece i osoba u invalidskim kolicima. U gradu u kojem je bicikl mnogima „stil života“, vožnja biciklističkim stazama postat će dostupna i osobama u invalidskim kolicima.

Osječki filantropi pokazali su da je moguće jednom idejom, uz znanje i vještine osječkih majstora te volonterski angažman dobrih ljudi – promijeniti nečiji svijet.

Vijest preuzeta sa službenog portala grada na Dravi osijek.hr