Dugo očekivani Pravilnik o prometnoj signalizaciji i opremi na cestama kojim se propisuje namjena, vrsta, značenje, oblik, boja, dimenzije, karakteristike i postavljanje prometne signalizacije i opreme na cestama, koje se koriste za javni cestovni promet objavljen je na e-savjetovanju kako bi zainteresirana javnost imala priliku dati svoje sugestije, primjedbe i prijedloge u cilju njegovog poboljšanja.

Javno savjetovanje o prijedlogu Pravilnika o prometnoj signalizaciji i opremi na cestama otvoreno je od 13.2. – 15.3.2019. godine.

Iako se ne sumnja u stručnost nadležnih tijela prilikom izrade Pravilnika dobro je da se javnost uključi u što većem broju i da temeljem svojih opažanja ponudi konstruktivne prijedloge kako bi Pravilnik u svojoj naravi zadovoljio potrebe svih sudionika prometa.

Vjerujemo da će s ovim budućim Pravilnikom biciklistički promet dobiti zasluženu poziciju i prostor u ukupnom prometu te omogućiti biciklistima sigurnu vožnju po za to predviđenim i označenim stazama, trakama i cestama.