Polje Jezero, jedinstveni pejzažni fenomen koji se nalazi jugoistočno od Vrgorca, postaje inovativna destinacija održivog sportsko-pustolovnog turizma. Zahvaljujući provedbi projekta „Polje Jezero kao moderna cikloturistička destinacija“, vrijedan oko milijun kuna, udružio je tri lokalne zajednice: Gradove Vrgorac i Ploče te Općinu Pojezerje kako bi tom vrijednom poljoprivrednom i vinorodnom području dale dodatnu turističku vrijednost. U dosadašnjem tijeku provedbe cijelo je polje mapirano, infrastrukturno opremljeno posebno dizajniranim smjerokazima koji se uklapaju u prirodno okruženje.

Projekt je uspješno konkurirao na natječaju Hrvatske turističke zajednice kroz kojeg je osigurano sufinanciranje njegovih aktivnosti, a postavljanjem suvremeno dizajniranog i funkcionalnog odmorišta za domaće i strane turiste, Grad Vrgorac je završio infrastrukturne aktivnosti njegove projekta te je sve spremno za prihvat cikloturističkih gostiju. Polje Jezero prva je cikloturistička destinacija u Hrvatskoj kreirana kroz sustav „čvorišta“ (eng. „junction“). Čvorišta omogućavaju da cikloturisti i agencije sami stvaraju personalizirane rute kombiniranjem pojedinih segmenata povezanih čvorištima na kojima se nalaze uz posebno dizajnirane smjerokaze ili „toteme“. Polje je u potpunosti pokriveno „totemima“ odnosno posebno dizajniranim smjerokazima, a projekt će završiti postavljanjem informacijskih tabli i puštanjem u pogon specijalne aplikacije koja će omogućiti potpunu valorizaciju investicije i od Polja Jezero stvoriti vrlo uspješno cikloturističko izletničko odredište. Svaki segment ovog projekta je pomno realiziran i proveden, a sve kako bi turisti koji preferiraju avanturizam, prirodu i mir, upoznali najljepše prizore ovog dijela Hrvatske.

Vrgorsko polje zvano Jezero nekad je bilo pravo jezero, danas je najveće vinogorje Republike Hrvatske s preko 10 milijuna čokota vinove loze i dom je jedinstvenim vinskim sortama poput Zlatarice Vrgorske, Medne, Trnka i Plavke. Vrgorac tako nije samo bogatstvo planinskih masiva, već sa svoja tri polja čini zelenu oazu dalmatinskog krša gdje caruju nepregledni vinogradi, voćnjaci, maslinici koji otkrivaju savršen sklad prirode i rada težačkih ruku. U tom slikovitom prirodnom okružju čistih izvora i plodne zemlje očuvana je sva tradicija i bogatstvo domaćih proizvoda.

Cikloturizam je jedan od najvažnijih i najpopularnijih oblika aktivnog sportsko-pustolovnog turizma, s desecima milijuna aktivnih cikloturista u Europi koji su u stalnoj potrazi za novim destinacijama i sadržajima. Ovaj selektivni oblik turizma iznimno je važna izletnička komponenta klasičnim oblicima turizma, ali i proizvod koji sam za sebe omogućava produženje sezone, stvaranje dodatne turističke i promocijske vrijednosti, a uz to je veoma održiv.