Pjenušava smaragdna mora, kilometri plaža sačinjenih od bijelog šljunka i zlatnog pijeska, tajanstveni otoci, odlična hrana, očaravajući okusi, drevni gradovi, bogatstvo tradicije, mnogobrojna UNESCO baština, nacionalni parkovi i parkovi prirode, idilične lokalne cestice, nezaboravni vidici, … Nimalo iznenađujuće da su se mnogi strastveni putnici biciklom i cikloturisti zainteresirali za planiranje višetjedne ili višednevne istraživačke vožnje EuroVelo 8 – Mediteranskom biciklističkom rutom.

Izdana je nova, prva ikad izrađena turistička, promotivna brošura za cijelu EuroVelo 8 rutu. Nastala je suradnjom projektnih partnera na EU projektu “MedCycleTour” u koji su iz Hrvatske aktivno uključeni Hrvatska turistička zajednica i CEDRA HR.

Mediteranska ruta proteže se od Andaluzije do Cipra ukupnom dužinom od 7.500 km kroz svjetski poznate destinacije, očuvanu prirodu i uz mnogobrojne lijepe, skrivene plaže. Prolazeći kroz 10 zemalja moći ćete uroniti u mnoga različita, zanimljiva područja, krajolike i kulture.

Ukupna duljina rute razlomljena je u 15 etapa s informacijama o smještaju prilagođenom za bicikliste, servisnim stanicama za bicikle, turističkim informativnim centrima i atrakcijama za razgledavanje – osnovni paket za nezaboravan cikloturistički odmor. Također se možete informirati o signalizaciji na koju ćete naići i posebnim prometnim pravilima zemalja na ruti, događanjima na ruti kao i o mini višejezičnom rječniku zemalja na ruti s najčešće korištenim biciklističkim izrazima. Uz to, svaka je etapa rute obogaćena prijedlozima za izlete i još poneke posebno zanimlijve lokalne atrakcije. Uz sve informacije, brošura je lijepo dizajnirana i bogato opremljena fotografijama i kartama, dostupna je na engleskom jeziku, a možete je pogledati ili preuzeti ovdje.

Etape kroz Hrvatsku opisane su na stranicama 54-68 brošure.

Sigurni smo da ćete s ovom brošurom u rukama odmah poželjeti započeti planiranje svog sljedećeg biciklističkog odmora ili putovanja EuroVelo 8 – Mediteranskom rutom!

Vozite sigurno i uživajte!

Pogledajte objavu na službenoj ECF webstranici – ovdje.