Mjesto održavanja je jedinstveno. Lošinj, miomirisni i ljekoviti otok Jadranskog mora s tradicijom turizma od 1885. godine, ovogodišnje je nadasve zanimljivo i drugačije mjesto početka europskog dijela Mercedes-Benz UCI Svjetskog kupa 2018. u brdsko biciklističkom spustu.

Otok je blagoslovljen dobrom klimom i zapanjujuće lijepim prirodnim krajolicima u kombinaciji s 2.600 sunčanih sati kroz godinu. Savršena je to prirodna kulisa za početak još jedne atraktivne i napete sezone Svjetskog kupa u MTB spustu. Rezervirajte vikend 21.-22. travnja 2018., baš na sam Dan planete Zemlje, i doživite zabavu, adrenalin, a potom i zasluženo miomirisno opuštanje na šumovitom Lošinju – otoku Muzeja najpoznatijeg antičkog atlete – Apoksiomena.

Cresko-lošinjska otočna skupina proteže se u smjeru sjeverozapad-sjeveroistok i dugačka je 99 km s ukupnom površinom od 513 km2, što čini 16% ukupne površine jadranskih otoka. U otočnoj skupini su i obližnji, mali, autentični otoci kao što su Susak – otok pijeska i monumentalnog groblja, Ilovik – otok cvijeća i nautičara, Unije – otok autentične arhitekture i zaljeva dugačke plaže, te Silba – otok romantične kule Torete i priče o poznatim kapetanima.

Nekoliko osnovnih podataka o spust stazi

Staza je kratka, ali gruba i stjenovita, s nekoliko velikih padova i skokova i jedinstvenom uličnom dionicom. S privremenim promjenama i značajkama za Mercedes Benz UCI Mountain Bike World Cup, procjenjuje se da je oko 2 minute 40 sekundi vožnje za najbrže spustaše u svijetu. Staza počinje na vrhu brda Sveti Ivan iznad Velog Lošinja, a završava neposredno uz more u središtu pitoresknog grada Velog Lošinja. Duljina: 1.3km. Visinska razlika: 240m. Visina polazne točke : 245m. Trajanje uspona na vrh (početak staze): 15 – 20 minuta. Pristup za gledatelje: uz stazu s ulaznicom (preporuča se trekking-planinarska obuća). Više o utrci na Lošinju pogledajte ovdje., a o kalendaru utrka UCI MTB Svjetskog kupa 2018. ovdje. O bogatstvu i raznolikosti turističke ponude, mogućnostima smještaja i dolaska na otok Lošinj informirajte se ovdje.

Dobro došli i nek je puno dobre zabave, adrenalina i nezaboravnih uspomena na Mercedez-Benz UCI MTB Downhill World Cup Lošinj  2018 !