III. Nacionalna biciklistička konferencija održat će se od 9. do 11. listopada u Edukativnom i informativnom turističkom centru „Stara pekara“ u Osijeku.

Nacionalna biciklistička konferencija, koju organizira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, važan je stručni skup svih najvažnijih dionika razvoja biciklističkog prometa te unaprjeđenja sporta, zdravlja, cikloturizma i urbane mobilnosti s nultim emisijama biciklizma i biciklističkog prometa u Republici Hrvatskoj. Nastala je kao rezultat iznimno uspješnog EU projekta „Danube Cycle Plans“ te je prerasla u godišnje događanje koje ima ulogu platforme za razmjenu informacija, iskustava, ideja i planova iz područja razvoja biciklističkog prometa.

Ovogodišnja konferencija u Osijeku okupit će značajan broj stručnih sudionika i predavača te donosi zanimljiv i relevantan program pun predavanja, panel rasprava, radionica i popratnih aktivnosti. Na Nacionalnoj biciklističkoj konferenciji tako će se okupiti najvažniji institucionalni dionici, predstavnici ministarstava, lokalnih i regionalnih samouprava, akademske zajednice, upravitelja cesta, turističkih zajednica, nadležnih tijela državne uprave, povezanih europskih i međunarodnih institucija i organizacija dunavske regije, uz druge sudionike iz područja biciklizma i njegovog razvoja na institucionalnoj, infrastrukturnoj i zakonodavnoj razini.

Više o konferenciji: https://nacionalnabiciklistickakonferencija.com.hr/

Organizator:

Izvoditelj: