Međunarodni skup “Drava kao prilika” održati će se 08. studenoga 2018. godine u Miklavžu na Dravskem polju u Sloveniji od 10:00 do 16:00 sati, s ciljem povezivanja organizacija, institucija i dionika koji se bave turističkim razvojem i očuvanjem rijeke i prostora u porječju Drave u susjednim državama Sloveniji i Hrvatskoj.

Glavna tema događanja je biciklistički turizam i doživljaj prirode uz rijeku Dravu – povezivanjem interpretacije prirode i biciklističkog turizma na/uz rijeku Dravu.

Osnovna zamisao skupa je upoznavanje sudionika sa stanjem i perspektivama razvoja biciklističkog turizma na Dravskoj biciklističkoj ruti u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj, kao i razmjenom ideja za nove projekte održivog razvoja/ očuvanja rijeke Drave i prostora uz rijeku, te uspostavljanje buduće suradnje na međunarodnoj razini na temelju zajedničkih projektnih ideja.

Na skupu će se predstaviti i Koordinacijsko tijelo za razvoj cikloturizma Hrvatske pri Ministarstvu turizma, a na radionici “Biciklistički turizam uz rijeku Dravu” sudjelovati će predstavnici svih pet hrvatskih županija uz rijeku Dravu (MŽ, VŽ, KKŽ, VPŽ i OBŽ), te s ostalim sudionicima skupa raspravljati o različitim nacionalnim i međunarodnim projektima vezanim za prostor uz rijeku Dravu koji su upravo u tijeku realizacije ili u fazi dogovora i planiranja za buduće razdoblje.

Međunarodni skup organizira Zavod za turizam Maribor – Pohorje u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Koroška i grupom Za Dravu.

Prijaviti se za skup možete do utorka 30. listopada 2018. godine do 12:00 sati slanjem e-maila na: uros.rozman@rra-koroska.si ili za Hrvatsku na mail: dajana.marin@mint.hr s naznakom “Prijava za međunarodni skup – Drava kao prilika 8.11.2018.”.

Program i satnicu međunarodnog skupa “Drava kot priložnost” (Drava kao mogućnost) pogledajte ovdje.