Naziv događaja: EuroVelo & Cycling Tourism Conference
Suorganizatori: Europska biciklistička federacija (ECF) i Općina Viborg
Datumi: 23-25 ​​​​rujna 2024
Lokacija: Tinghallen, Viborg, Danska
Rok za prijavu: petak 6. rujna 2024.

EuroVelo & Cycling Tourism Conference 2024 održat će se u Viborgu u Danskoj od 23. do 25. rujna.

Istražujući temu ‘Naslijeđe i lokalnost’, konferencija razmatra ulogu lokalnih i velikih događaja (kao što je Tour de France) u promicanju biciklističke prakse i biciklističke kulture. Također, osvrnut će se na uključivanje zajednica u projekte biciklističkih ruta, raznolikost biciklističkog turizma i održivi lokalni razvoj.

Konferencija EuroVelo & Cycling Tourism 2024. započet će prijemom dobrodošlice u gradskoj vijećnici u Viborgu u ponedjeljak, 23. rujna. U utorak, 24. rujna, cjelodnevna plenarna i paralelna sesija s međunarodnim govornicima održat će se u Tinghallenu. Srijeda 25. rujna bit će posvećena tehničkim obilascima na biciklima.

Smješten na EuroVelo 3 – Putu hodočasnika, Viborg predstavlja ključnu točku susreta na drevnoj cesti Hærvejen.

EuroVelo & Cycling Tourism Conference godišnji je stručni događaj koji potiče sve veći interes za biciklizmom i održivim turizmom te istražuje što budućnost nosi za te sektore. Cilj mu je informirati, inspirirati i povezati EuroVelo, cikloturizam i mreže biciklističkih ruta.
Konferencija EuroVelo & Cycling Tourism najvažnija je ove vrste i okuplja sve one koji su uključeni u sektor biciklizma i turizma – destinacijske menadžere, stručnjake za cikloturizam, akademsku zajednicu, javne vlasti, zagovornike biciklizma, turoperatore i tvrtke, te mnoge druge. Održava se svake godine u trajanju od tri dana, s fokusom na dijalog, sudjelovanje i razmjenu informacija.

EuroVelo je europska mreža biciklističkih ruta – 17 biciklističkih ruta na velike udaljenosti koje križaju i povezuju kontinent. To je najveća mreža biciklističkih ruta na svijetu, koja će se protezati na preko 90 000 km kada bude dovršena. Razvoj EuroVelo vodi do sigurnih i kontinuiranih biciklističkih ruta, koje služe kao okosnica za nacionalne i regionalne biciklističke mreže. Mogu ga koristiti cikloturisti na duge relacije, kao i lokalno stanovništvo koje svakodnevno putuje. EuroVelo razvija i koordinira na transnacionalnoj razini Europska biciklistička federacija (ECF) u suradnji s mrežom nacionalnih EuroVelo koordinacijskih centara (NECC). To je inicijativa koja potiče politiku održivog prometa i turizma.

Osnovana 1983., Europska biciklistička federacija neovisna je neprofitna udruga sa sjedištem u Bruxellesu posvećena postizanju boljeg biciklizma za sve u Europi. S više od 70 organizacija članica u više od 40 zemalja, ECF ujedinjuje europske biciklističke udruge kao jedini glas civilnog društva na paneuropskoj razini i kao najveća i najpoznatija svjetska organizacija za zagovaranje biciklista.

Sve informacije o konferenciji možete pronaći na web stranici: https://eurovelo2024viborg.com/reg2024/

Događaj suorganiziraju Europska biciklistička federacija (ECF) i Općina Viborg.