Konferencija EuroVelo & Cycling Tourism 2023. održat će se u Izmiru u Turskoj od 11. do 13. listopada na temu “Biciklizam: nova perspektiva baštine”.

EuroVelo & Cycling Tourism Conference ključni je događaj koji okuplja sve aktere u sektoru cikloturizma. Cilj mu je potaknuti prijenos znanja o biciklizmu i turizmu te podići svijest o mreži EuroVelo na lokalnoj i međunarodnoj razini. Istražujući temu “Biciklizam: nova perspektiva baštine”, konferencija potiče sudionike da razmotre ulogu biciklizma u oblikovanju kulturne i prirodne baštine. Izmir, sa svojom preko 4000 godina dugom poviješću i UNESCO-vom svjetskom baštinom Efez i Pergamon, savršen je primjer.

Predviđene su panel diskusije sa stručnjacima za biciklizam, turizam i baštinu te predstavnicima destinacija iz Europe i šire, s glavnim fokusom na to kako cikloturizam može doprinijeti isticanju prirodne i kulturne baštine destinacije. Izmir tako postaje važna destinacija cikloturizma na jugu Europe te savršeno mjesto za konferenciju, koja istražuje trendove i razvoj cikloturizma.

Na ovogodišnjoj konferenciji odvijat će se i EuroVelo generalna skupština za 2023. godinu na kojoj se okupljaju svi predstavnici EuroVelo nacionalnih koordinacijskih tijela.

Konferenciju organiziraju European Cyclists’ Federation (ECF),  Türkiye Tourism Promotion and Development Agency (TGA) u partnerstvu sa Izmir Metropolitan Municipality.

Linkovi:

Program i govornici: https://www.euroveloconferenceizmir.com/programme/

Prijave: https://www.euroveloconferenceizmir.com/online-registration/

Prethodna izdanja konferencije EuroVelo & Cycling Tourism: https://pro.eurovelo.com/news/cycle-tourism-conferences