Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije, u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije, Osječko-baranjskom županijom i Hrvatskim savezom sportske rekreacije “Sport za sve”, od 22. do 24. rujna 2022. godine održat će FEBIRE – Festival biciklističke rekreacije Hrvatske.

Febire je sportsko – rekreacijski te turističko – kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu.

Ove godine će se Festival održati u tri dana, a glavni događaj (Centralna biciklijada) će se održati u subotu 24. rujna 2022. godine.

Biciklisti će sudjelovati u vožnji na rutama Osječko-baranjske županije i okolice s polascima iz Osijeka, Belišća, Belog Manastira, Valpova i Vukovara. Na biciklističkim rutama predviđene su okrepne stanice koje će biciklistima osigurati osvježenje. Očekuje se dolazak 1000 biciklista s područja cijele Hrvatske.

Start biciklijade:
– 9:00 sati – VALPOVO (ispred dvorca Prandau Normann)
– 9:30 sati – BELIŠĆE (ispred zgrade Gradske uprave Belišća)
– 10:00 sati – OSIJEK (ispred Veslačkog kluba Iktus)
– 11:00 sati – BELI MANASTIR (ispred Gradsko-školske dvorane Beli Manastir)
– 11:00 sati – VUKOVAR

Cilj: Lovački dom Zlatna Greda, Park prirode Kopački rit

KOZITACIJA (koja nije obvezna za sudjelovanje) iznosi 70 kn i uključuje: startni broj; majicu; okrepu; piće dobrodošlice; ručak (1 porcija); poklone sponzora; mogućnost prijevoza bicikla do polazišne točke; mogućnost prijevoza autobusom do polazišne točke i sudjelovanje u tomboli.

Sudjelovanje bez kotizacije uključuje: startni broj, okrepu, mogućnost prijevoza bicikla do polazišne točke i mogućnost prijevoza autobusom do polazišne točke.

Prijavite se na linku:  https://formfaca.de/sm/B7DtclIMO

Više informacija ovdje

Dobro nam došli u Osijek i Osječko-baranjsku županiju!