Ove godine generalna skupština i sastanak Eurovelo koordinatora održana je 6. listopada 2020. godine putem online platforme, a predstavnici za EuroVelo Hrvatska pratili su je u Ministarstvu turizma i sporta. Uz Hrvatske predstavnike sastanak su pratili mnogi drugi predstavnici Nacionalnih EuroVelo centara iz Austrije, Belgije, Češke, Slovačke, Danske, Francuske, Njemačke, Mađarke, Irske, Italije, Luxemburga, Nizozemske, Norveške, Portugala, Srbije, Slovenije, Španjolske, Švicarske, Turske, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Finske, Rusije i Švedske. Program dnevnog reda odnosio se na izvještaj o aktivnostima iz 2019., aktivnostima ECF (Europske biciklističke federacije) na izradi EuroVelo Strategije do 2030. godine i planovima za upravljanje EuroVelom, budžetu te izboru predstavnika u tijelo ECF-a odnosno EuroVelo vijeća.

Nacionalnim Koordinatorima date su upute te im je omogućeno glasanje oko usvajanja nacrta Strategije EuroVelo do 2030. i glasanje za budući mandat i ulogu EuroVelo vijeća kao tijela koje sudjeluje u upravljanju i odlučivanju ili da, kao do sada, ostaje u ulozi savjetodavnog tijelo. Većinom glasova EuroVelo vijeću je dano povjerenje da zajedno s Odborom ECF-a sudljeluje u finaliziranju strategije za upravljanje EuroVelom,

Nacionalni EuroVelo Koordinatori su birali novog člana u EuroVelo vijeće jer je dotadašnji član Daniel Mourek odlučio istupiti. Prijavile su se dvije kandidatkinje, jedna iz Mađarske i jedna iz Belgije i dva kandidata,  jedan iz Hrvatske i jedan iz Španjolske. Većinom glasova u drugom krugu za članicu u EuroVelo vijeće izabrana je Erszebet Penzes iz Mađarske.