Ovogodišnji Dani cikloturizma, održat će se od 18. do 20. svibnja u prekrasnim Rastokama u zelenilu šuma i plavetnilu voda.

Jedina hrvatska konferencija posvećena cikloturizmu održava se četvrti put pod sloganom “Time to go Green”. Dani cikloturizma potaknut će istraživanje mogućnosti kojima bicikl od sredstva prijevoza ili rekreacije, možemo pretvoriti u jedno od rješenja za suočavanje s brojnim društvenim i gospodarskim izazovima, od poboljšanja zdravlja, izgradnje zajednica, ali i postizanje ekonomskog razvoja i stabilnosti.

Dani cikloturizma su prva i za sada jedina hrvatska specijalizirana stručna konferencija namijenjena povezivanju svih dionika u razvoju cikloturizma – brzo rastuće grane turističke industrije. Pokrenuo ju je brand Trail – Full Cycling Experience, a osnovna ideja je jednom godišnje, svaki puta u drugoj hrvatskoj destinaciji, okupiti sve subjekte vezane uz cikloturizam: ministarstva, Hrvatsku turističku zajednicu, agencije, lokalne samouprave, klubove, proizvođače opreme i sl. Prethodnih godina Dani Cikloturizma održali su se u Podgori, Ludbregu i Metkoviću.

Program Dana cikloturizma 2022.