DANI CIKLOTURIZMA 2020

16. – 18. 09. 2020.

LUDBREG

 

U Ludbregu će se od 16. do 18.  rujna 2020. održati Dani cikloturizma. Jedina je to hrvatska konferencija posvećena tom rastućem i održivom segmentu turističke industrije, koji se pokazao prilično otpornim i na izazove izazvane epidemijom tzv. corona virusa. U Ludbregu će se, u sigurnom i zdravom okruženju, sasvim u skladu „novog normalnog“, razmjenjivati iskustva, dijeliti znanja i raspravljati o velikim mogućnostima i prilikama koje cikloturizam pruža za razvoj zajednica.

Ovogodišnji globalni zdravstveni izazovi utjecali su na sve sfere naših života te su promijenili način na koji pristupamo poslu, svakodnevici, ali i planiramo putovanja. Bez obzira na sve, ljudi i dalje imaju potrebu putovati, opustiti se i zabavljati, a upravo su se outdoor odnosno sportsko-pustolovne destinacije pokazale najotpornijima na negativne posljedice pandemije.

Kretanje i boravak na otvorenom, aktivni i zdravi život, ali i osjećaj sigurnosti kojeg pruža aktivni turizam pravi su način prilagođavanja „novom normalnom“. Dokaz tomu je i ogromni  porast potražnje za rekreacijskom i sportskom opremom u čemu prednjači potražnja za biciklima, koja je na globalnoj razini, rekordna. Cikloturizam, kao možda i najvažnija grana sportsko-pustolovnog turizma te ujedno dio industrije za kojeg Hrvatska u svim svojim regijama ima ogroman potencijal, pokazuje se kao jedan od recepata ne samo za diversifikaciju turističke ponude, već i njezino ravnomjernije raspoređivanje po cijeloj Hrvatskoj.

Dani cikloturizma 2020. u Ludbregu, gradu koji se ubrzano razvija u zanimljivu izletničku outdoor destinaciju, bavit će se upravo razmjenom iskustava i dobre prakse te novim spoznajama i poticanjem bržeg razvoja destinacija, kako bi se u idućim godinama, trend okretanja prirodi i aktivnom turizmu što bolje valorizirao, a hrvatski turizam, posebice u područjima koja danas ne bilježe intenzivni turistički promet, izišao održiviji, raznovrsniji, jači i konkurentniji.

Neke od tema i aktivnosti koje očekuju sudionike:

– Noviteti iz područja cikloturizma, mogućnosti sufinanciranja izgradnje infrastrukture i poticanja razvoja destinacija,

– Case study: Razvoj cikloturističkog proizvoda Bluesun hotela

– Priča o uspjehu: Via Tempora

– Prezentacija urbanih Bike park nacrta,

– Razvoj inovativne izletničke destinacije: „junction model“ Polja Jezero kod Vrgorca

– Transeuropske i transnacionalne biciklističke rute Eurovelo 8 i Mura-Drava bike

– Radionica razvoja nove cikloturističke destinacije

– Vožnja zanimljivim novotrasiranim stazama destinacije Ludbreg

Organizatori konferencije, Trail – Full Cycling Experience i Grad Ludbreg pozivaju sve dionike profesionalno vezane uz turističku, biciklističku i outdoor industriju ili osobe zainteresirane za razvoj dodatnih usluga i proizvoda da se uključe u ovu zanimljivu konferenciju.

Sve informacije o kotizacijama, programu, smještaju i aktivnosti mogu se pronaći na linku.