Održan je sastanak na temu ‘Biciklom na otoke, mogućnosti unapređenja usluge transporta bicikla za poboljšanje i snažnije poticanje cikloturizma tijekom cijele godine’.

Sastanak je održan na inicijativu Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce. Dionici sastanka, koji se održao 11. listopada 2016. godine, bili su predstavnici KT, g. Jakša Božanić predstavnik Udruge te resorni dionici, g. Zvonimir Laurentić, Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture,Uprava pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra, kap. Ivan Franičević, ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet, gđa. Sanja Lovrić-Kontuš, izvršna direktorica i g. Marijan Skladany, voditelj Odjela komercijalnih poslova iz Jadrolinije Rijeka, g. Dragan Andrić, direktor, Rapska plovidba d.d.

Zaključeno je da će se razmotriti mogućnosti za povoljniji prijevoz bicikala na otoke za pojedinačne korisnike brodskih i trajektnih linija unutar i izvan sezone, što je do sad bilo moguće uglavnom za najavljene grupe. Slijedeći praksu EU zemalja, za tu svrhu biti će potrebno osigurati adekvatan prihvat bicikala.