„Varazdiensia 1895“

Biciklijada koja osim puno dobre volje, dobrih emocija i i dobrog društva ima jedan uvjet: obavezno se vozi na kultnim specijalkama.

Antikni, vintage ili retro stil?
Iako nema općeprihvaćene definicije, najbliže smo ako kažemo da je originalna antikna odjeća ona starija od 20.-tih godina XX. stoljeća, a danas se može naći samo kao unikat kod kolekcionara ili u muzejima. Odjeću od 1920. do 80-tih godina nazivamo vintage odjećom, a retro stil je dio Vintage modnog perioda od otprilike 1965. do 1985. godine.

Upravo je Vintage razdoblje vrijeme kada su biciklističkim svijetom vladale čelične ljepotice, tzv. „specijalke“. Statusni simbol za koje su mnogi vjerovali da će prestankom proizvodnje 1985. godine otići u povijest. No kao i kod odjeće, i za „specijalke“ se može reći da prikazuje najbolje od najboljeg pripadnom dobu u kojem su nastale i postojale.

Stoga smo ove godine, u sklopu manifestacije Festival varaždinskih dvorišta, odlučili organizirati “Vrijeme za vintage” kao posvetu prepoznatljivom stilu 50-tih, danas poznatom kao Pin-up stil, uz okupljanje vozača originalnih „specijalki“. Crveni ruž, naglašene trepavice, tuš, mašne u kosi, pin-up frizure, Vespe, oldtimer bicikli, gramofon i glazba s vinila, limunada, pjenušac s jagodama, The dry Martini, Gin & Tonic, Aperol, domaći sok od jabuka i kava s čokoladnim mrvicama i karamelom…

Datum

5. srpnja 2020.
Expired!

Cijena

besplatno

Lokacija

Varaždin
start i cilj su na franjevačkom trgu u Varaždinu, a ruta se svake godine mijenja

Organizator

Varaždinska županija, More adventure
Website
http://www.turizam-vzz.hr www.more-adventure.com