ŠTRUDLA BY BIKE

Jaškovo se 2015. godine upisalo na kartu svijeta postavljanjem novog Guinnessovog rekorda za najdužu štrudlu na svijetu. Štrudla je postala prepoznatljiv brend ovog kraja, a Štrudlafest se od svog početka do danas razvio u najznačajniju gastro manifestaciju u Karlovačkoj żupaniji.
Manifestacija Štrudlafest nastala je kao logičan slijed nakon sada već legendarnog događanja “Iz Jaškova za svijet… štrudla za Guinnessa”. Tada je u našem malom mjestu Jaškovo kraj povijesnog grada Ozlja u Karlovačkoj županiji, 6. rujna 2015. izrađena najduža štrudla na svijetu i postavljen je novi Guinnessov rekord. Štrudla je bila dugačka čak 1.479,38 m.

Prvi Štrudlafest održan je odmah iduće 2016. godine, a među gostima su tada u Jaškovu bili legendarni Stevo Karapandža, akademik kulinarstva Branko Ognjenović, te Josip Abičić, šef kuhinje Milenij hotela iz Opatije. Ponuda štrudli u čitavoj Karlovačkoj županiji predstavljena je kroz Tjedan štrudle Karlovačke županije, a naša teta Marica postala je ponosna ambasadorica štrudle koja je brojnim posjetiteljima festivala prenijela iskustvo sudjelovanja u izradi najduže štrudle na svijetu – Guinness štrudle iz Jaškova.

Štrudlafest je u zadnjih pet godina rastao i razvijao se, slušali smo vaše želje i ideje te smo kreirali ponudu za štrudloljupce željne prave domaće štrudle, tradicijske kuhinje i uživanja na svježem zraku pitoresknog Jaškova i čitavog ozaljskog kraja, pa i šire.

I ove godine na gastro radionicama u sklopu Štrudlafesta možete saznati kako se priprema najpoznatija hrvatska štrudla! Za originalan recept i prezentaciju se brinu naše lokalne ambasadorice štrudle – Marica i Vesna, ali i brojni izlagači koji svake godine rasprodaju štrudle najneobičnijih okusa i punjenja koje ste ikada imali prilike probati! Svoje slikarsko umijeće možete utvrditi ili steći na jedinstvenim “Art Apetit” radionicama. Slikanje uz domaću štrudlu u voćnjaku? Zašto ne!

Za sve vas koji volite aktivno provesti svoje vrijeme osmišljene su čak tri slatke Štrudla by bike rute koje možete istražiti i usput bez grižnje savjesti guštati u domaćim štrudlama. Za vas će ih na ruti pripremiti domaćini na OPG-ima kako biste imali ukusnu okrepu. Vožnja na biciklu s pogledom na rijeke, pitoreskne brežuljke, vinograde i voćnjake, a sve to zaslađeno domaćim štrudlama i lokalnim proizvodima – može li bolje? Rute možete istraživati sami ili uz stručno vodstvo. Ako niste raspoloženi za pedaliranje rezervirajte Štrudlafest piknik košaru, prošetajte do najbolje piknik lokacije i odmarajte u dobrom društvu uz slasne štrudle.

Jesu li naše rute teške?
Ako znate voziti bicikl, volite prirodu i ljepote našeg pokupskog krajolika ovo su rute za Vas. Sve su rute prilagođene svima pa ih tako bez problema mogu proći djeca i stariji vozači.

Koliko u prosjeku traje 1 ruta?
U pravilu za svaku rutu Vam treba između 90 i 120 minuta, ovisno o tempu, brzini i količini štrudli koje pojedete dok se vozite 🙂

Datum

3. - 4. rujan 2022.
Expired!

Lokacija

Jaškovo, Vrhovac, Žakanje i Lasinja