Splitska biciklijada

Jedanaestu godinu zaredom Sunce, 24. rujna 2022. godine s početkom u 16 sati, organizira Splitsku biciklijaduPozivamo sve bicikliste grada Splita i okolice da bicikliraju s nama!

Ako dolazite iz okolice Splita, na dan održavanja iskoristite 30% popusta na osnovnu tarifu karata Jadrolinije za osobe i vozila na Splitsko plovnom području.

Za više informacija o Jadrolinijinim popustima javite se na info@sunce-st.org.

START: Crkva Sv. Frane

RUTA: Trumbićeva obala, Šetaliste Ivana Meštrovića, Šetalište Marina Tartaglie, Ulica Antuna Gustava Matoša, Ulica Jerolima Kavanjina, Ulica Ante Starčevića, Ulica Ivana Gundulića, Ulica Dujma Mikačića, Bihaćka ulica, Livanjska ulica, Sinjska ulica, Zagrebačka ulica, oko Đardina

CILJ: Đardin

Program ovogodišnje Splitske biciklijade započinje registracijom biciklista u 15:30 kod Banovine. Svi sudionici mogu se prijaviti i putem google obrasca. Prilikom registracije svi biciklisti dobiti će besplatne listiće za tombolu.

Po dolasku na cilj, koji se očekuje oko 17 sati, slijedi prigodni glazbeni i zabavni program koji uključuje tombolu. Za sudionike smo pripremili više od 40 pojedinačnih nagrada u suradnji s našim pokroviteljima i partnerima te sve sudionike očekuje osvježenje na cilju.

Osim tombole, u Đardinu će biti organizirani informativni štandovi, biciklistička alka i koncert.

Na informativnim štandovima pronaći ćete studente Pravnog fakulteta i volonterku Zelenog telefona koji će, uz podršku pravnica Sunca, objasniti svrhu Zelenog telefona i naučiti vas kako postati glas okoliša te štand na kojem možete pronaći zahtjeve za volontiranje i članstvo u Suncu. Vaša članarina direktna je podrška zaštiti prirode i okoliša i doprinos održivom razvoju!

Europski tjedan mobilnosti kampanja je Europske komisije koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava. S ovogodišnjom temom ‘Bolje veze’ nastoji se povezati svaki aspekt održivog prometa u urbanom okruženju, a koji može povezati ljude, mjesta, logističke izazove i politiku.

Ovakvi i slični događaji održavat će se diljem Europe, a mi pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u Splitu 24. rujna!

Glavni pokrovitelj: Grad Split

Sponzori: TZ SDŽ, TZGST, Split Parking

 

Više:

Povežimo grad za jedanaestu Splitsku biciklijadu

Datum

24. rujna 2022.
Expired!

Lokacija

Split

Organizator

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce
Website
https://sunce-st.org/