Krka Trophy

2018. godine ekipa koja je zaslužna za Mitas 4 Islands, međunarodnu biciklističku utrku na četiri hrvatska otoka, organizirala je i prvo izdanje Krka Trophyja, maratona s misijom pri čemu je misija – zabava.

Prema vlastitim riječima, Krka Trophy nastao je jednog savršeno zabavnog dana na biciklu, u formatu maratona, kao ultimativnog testa izdržljivosti i simbola pobjede nad samim sobom.
Krka Trophy je MTB utrka na kojoj doslovno osvajate planinu. Osamljena i mistična, Promina se poput otoka uzdiže nad drniškim krajem. Obiluje stazicama koje kao da je netko namjerno postavio tamo da čekaju dok ih brdski biciklisti ne otkriju. Mi smo ih otkrili i oduševile su nas, sad je red na vama, otkrivaju organizatori utrke.

Zabavne staze kroz mističnu Prominu

Želja im je bila zadržati taj magični element „brže – više – jače“ trenutka, trenutka u kojem dajemo sve od sebe, a s druge strane pokazati da maraton nije samo iscrpljujući dio biciklizma, već da uz prave trailove može biti zabavan. Prošle su godine dokazali da staze, koje startaju u Drnišu i najvećim se dijelom protežu mističnom Prominom, uistinu jesu zabavne za voziti, a 28. rujna sprema se nova runda Krka Trophyja.

Krka Trophy nudi četiri staze: Juriš na Drniš, Prominsku patrolu, Harambašin bijeg i Prominu AM. Od kratko-slatke do prave MTB staze od 70 kilometara, plus jedna all-mountain poslastica koja u idealnim omjerima kombinira XC i enduro – sve je to Krka Trophy. Kojem god tipu brdskog biciklista pripadate, Krka Trophy 2019. za vas ima stazu s detaljima kakve najviše volite. Staze su kreirane imajući na umu svakog rekreativca i biciklista, a kao vodiči kroz njih predstavljeni su  Maša, Stipe, Zvone, Joke i Marin, vozački različitog profila i interesa, a svaka sličnost sa stvarnim osobama nije slučajna. Svi dijele ljubav prema biciklu, ali njihove vizije bicikliranja su različite. Ako vam je potrebna pomoć prilikom odabira prave staze za vas, posavjetujte se s njima.

Koji ste tip vozača?

Maša je relativna početnica koja postaje sve ozbiljnija, a za nju je predviđena staza Juriš na Drniš duljine 25 kilometara. Stipe je nekoć, kažu, bio u dobroj formi, a danas je u dobroj firmi. Godine sportske pauze uzele su danak, a onda je otkrio bicikl. Svoje slabosti nadoknađuje na makadamskim spustovima i zato je za njega idealna staza Prominska patrola. Radi se o srednje dugoj stazi (45 kilometara), s 1 100 metara visinske razlike. Ova staza ima dvije linije spusta: A LINIJA predviđena je za spretnije bicikliste koji preferiraju zabavniji spust s više prepreka, a B LINIJA je za one koji preferiraju makadamski spust, što bi ujedno bio i Stipin izbor.

Zvone je Stipin prijatelj, ali i njegova sušta suprotnost kada se radi o stilu vožnje: dok je Stipe štreberski tip, Zvone je za akciju. Ako na stazi nema vratolomija, on se dosađuje i stoga je njegov izbor izazovna A LINIJA spusta na Prominskog patroli.

Gledajući ga na biciklu, svi se slažu u jednom – Joke je kamikaza; on riskira i skače grlom u jagode, a obožava se i natjecati. Za njega je kao stvorena staza Harambašin bijeg, najdulja staza koja sa 75 kilometara duljine i 1 500 metara visinske razlike vodi preko samog vrha Promine.

Marin se vodi filozofijom: „Moraš se popeti da bi se spustio“ i njegova je staza Promina AM (all mountain), predstavljena kao hibridna staza sastavljena od svega po malo, uz pregršt zanimljivih detalja uzbrdo, na kojoj ne pobjeđuje onaj koji brže vozi nego onaj koji sporije koči.

Uz sve navedeno, organizatori obećavaju da će vaše bajkersko stanje apsolutne sreće biti popraćeno i cijelim setom usluga na samoj utrci koja će biti na nivou do sada neviđenom na domaćoj MTB sceni. Čuli ste dovoljno i jedva čekate 28. rujna da provjerite o čemu točno pričamo? Registrirajte se već danas na: https://krka-trophy.hr/pocetna/registracija/.

Datum

25. rujna 2020.
Expired!

Lokacija

Drniš
Drniš

Organizator

4 Islands d.o.o.
Website
https://krka-trophy.hr/pocetna/