Jug na dva kotača

Ova vrsta biciklijade dio je niza biciklijada prvi put održanih 2015. godine pod nazivom “Jug na dva kotača”. Organizacijom biciklijada želi se potaknuti druženje, zabava, sport i rekreacija sugrađana, ali i zainteresiranih gostiju. Dužina staze je između 15 i 25 kilometara, a nije tehnički zahtjevna.

Biciklijada u Vodnjanu, jedna je od šest iz ciklusa biciklijada u organizaciji klastera turističkih zajednica južne Istre (Pula, Vodnjan, Medulin, Fažana, Ližnjan i Marčana) Biciklijada kreće sa Parka kažuna kraj kružnog toka iz Vodnjana za Bale, gdje je i cilj biciklijade. Biciklisti, u pratnji vodiča imaju priliku voziti makadamskim stazama okruženi suhozidima, kažunima, vinogradima i maslinicima. Staza prolazi uz crkvu Svete Foške i predivne lokacije tri kažuna gdje se u večernjim satima održava koncert. TZG Vodnjana u suradnji s udrugom Bike Spirit organizira biciklijadu čiji je osnovni cilj da se uključe svi uzrasti, kako bi mogle cijele obitelji sudjelovati na istoj te provesti dan na otvorenom, u pokretu i u ugodnom društvu. Nakon biciklijade organizirano je zajedničko druženje i marenda.

Sudionici četiriju ili više biciklijada dobivaju svojevrsni suvenir biciklijade, majicu s logom manifestacije. Naime, prilikom svake prijave na biciklijadi, sudionici imaju kartončić na kojem se za svako sudjelovanje na jednoj od biciklijada dobiva pečat.

Važno je napomenuti da sudionici voze na vlastitu odgovornost, a djeca do 12 godina obvezno moraju imati kacigu.

Sve informacije možete pronaći na www.vodnjandignano.com i na facebook profilu TZ Vodnjan.

Datum

16. svibnja 2020.
Expired!

Lokacija

Park kažuna, Vodnjan

Organizator

Turistička zajednica Grada Vodnjana