Grobnik Outdoor Weekend – bike tura “Brdo uživanja”

U sklopu zajedničkog projekta Turističke zajednice Rijeke i Riječkog prstena – Rijeka Outdoor, na Grobniku vas čeka Grobnik Outdoor Weekend. 27.05. planinarimo starim povijesnim putevima, dok za one malo spremnije bicikliste 28.05. vozimo MTB stazu Brdo uživanja na Platku.

Na samo pola sata od Rijeke, 1000 m nad morem, nalazi se jedinstveno “brdo uživanja”. Ugodna temperatura u vrućim ljetnim danima, duboka šuma i mir, nude opuštanje i uživanje za sve generacije. Krenite u istraživanje Platka atraktivnim i dinamičnim šumskim stazama, na mjestu gdje se sukobljuju kontinentalna i primorska klima, dok šumska prostranstva i livade pokazuju pravo bogatstvo vegetacije.
Uz zagrijavanje asfaltnom, potom makadamskom cestom uspinjete se do vrha Radeševo, najviše točke na biciklističkoj ruti (1365 m). Najveću nagradu svakako pruža pogled na vrhove Risnjak, Snježnik i Guslicu, čitav Kvarnerski zaljev kao i jedinstvenu skijašku stazu s pogledom na more. Udahnite čisti planinski zrak, napravite selfie na gornjoj postaji žičare i spustite se potom turističkom skijaškom stazom do središnjeg parkinga. Drugi dio rute pruža laganu i ugodnu vožnju uz livade i pašnjake doline Pribeniš, na kojoj pasu travu brojni konji i ovce. Slijedi vožnja šumom podno stjenovitih vrhova, gdje će vam pokoji trag divljači na stazi zaintrigirati maštu. Spust lijepom makadamskom cestom dovest će vas do lokaliteta Bile, podno vrha Kuk, koji će vas oduševit vidicima na Učku, Kvarnerske otoke, Riječki zaljev i Grobničko polje. Kroz vikend naselje Kripanj stižete do glavne ceste za Platak. Zadnjih 5 km uspona asfaltnom cestom završite u jednom od ugostiteljskih objekata koji nude ukusna domaća jela i osvježavajuće napitke.

Datum

28. svibnja 2023.
Expired!

Lokacija

Platak

Organizator

TZO Čavle
Website
https://tz-cavle.hr/%20