Gran Fondo “Zlatni Papuk”

Gran Fondo Zlatni Papuk cestovna je biciklistička utrka koja se vozi na području općina Brestovac, Velika, Kaptol i Jakšić. Ove godine joj je domaćin Općina Brestovac. Cilj događanja je popularizirati biciklizam te djelovati poticajno na mlade naraštaje da se počnu baviti sportom. Natjecatelji u ovoj utrci natječu se u šest kategorija (U18, Elite/U23, Veteran A, Veteran B, Veteran C+D, Žene). Staza je duga 109 kilometara. Osim glavnih nagrada za koje se bore, sudionici se mogu natjecati za titulu “King of the Mountain”, osvajajući točke Kaptol (55,5 km) i Toranj (90,5 km). Kao popratni sadržaj ovog događanja, bit će organiziran niz aktivnosti zabavnog sadržaja. Sastavni dio programa bit će revijalna vožnja starih bicikala kao i razna natjecanja u bicikliranju za djece predškolske i osnovnoškolske dobi.

Kotizacija: do 31.7. 25 Eur. (pravo na startni paket), 1.8.-31.8. – 33 Eur (pravo na startni paket), 1.9-16.9 33 Eur. (bez prava na startni paket)

Utrka se vozi kroz 4 općine Zlatnog Papuka (Brestovac, Veliku, Kaptol i Jakšić). Ove godine su start i cilj u Brestovcu.

Datum

16. rujna 2023.
Expired!

Lokacija

Požeško-slavonska županija
Brestovac, Velika, Kaptol, Jakšić

Organizator

TZ Zlatni Papuk
Website
https://zlatni-papuk.hr/

Ostali organizatori