Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini

Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini – jedna od najvećih rekreativnih biciklijada na prostoru Republike Hrvatske. Svake godine privuče između 1000 – 1500 biciklista iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Program biciklijade sastoji se od rekreativne vožnje po zadanoj ruti koja prolazi pored zanimljivih primjera građevinske baštine, vinskim cestama i dr. zanimljivim atrakcijama. Svim posjetiteljima ponuđene su tri rute vožnje, duža za iskusnije bicikliste, kraća obiteljska ruta, te adrenalinska ruta koja se vozi do najvišeg vrha Moslavačke gore.

Program na cilju se sastoji od glazbenih nastupa, brojnih tradicijskih sportskih igara, animatora, ugostiteljske ponude (tradicijska moslavačka hrana), posjet izletištima, izlagača na štandovima, vinara, rekreativnog jahanje, odmora u prirodi uz jezero Bajer. Svake godine mijenja se ruta biciklijade, te se time promovira ne samo Kutina već cijela Moslavina, te zapadna Slavonija (Lipovljani). Rute prolaze pokraj zaštićenih prirodnih i kulturnih baština, čime se predstavlja i popularizira Moslavina kao turistička destinacija sa svim svojim prirodnim resursima.

Datum

18. travnja 2020.
Expired!

Cijena

besplatno

Lokacija

Kutina
start: Trg dr. Franje Tuđmana, cilj: jezero Bajer

Organizator

Turistička zajednica grada Kutine
Website
http://www.turizam-kutina.hr